HOOGEVEEN – Op zaterdag 9 september a.s. is er om 15.00 uur een bijeenkomst bij boekhandel Pet. In de Hoofdstraat te Hoogeveen, waarin het lang verwachte dubbelboek over Vincent van Gogh in Hoogeveen wordt gepresenteerd.

Het boek is een samenwerking tussen uitgever en vormgever Albert Smit (GaCreatief). Kinderboekenschrijver Kees Opmeer, Kunstschilder Geert Oldenbeuving en historicus Albert Metselaar. Er is een schilderij in de stijl van Vincent gemaakt door kunstschilder Koosje Zomer. Dat de omslag van het historische deel siert.

Het boek is tweezijdig. De ene voorzijde is die van het kinderboek, waarin op jeugdniveau vertelt wordt. Over het wel en wee van Vincent in Hoogeveen. Draai je het boek om, dan kom je in het geschiedenisboek.

Beide zijn rijk geïllustreerd. Kennis is mooi, maar het is ook zaak dat het op een prettige manier wordt aangeboden. En daar is dit team zeker in geslaagd, is ook de mening van degene die het voorwoord schreef:
Jetta Klijnsma, oud-Hoogevener, Commissaris van de Koning in Drenthe.

Iedere belangstellende is van harte welkom. Een meet-and-greet, zogezegd, waar u met vragen terecht kunt. Waar wordt voorgelezen uit het kinderboek………. waar het 1e exemplaar in ontvangst wordt genomen door wethouder Mark Tuit van cultuur.

Geef een reactie