Hoogeveen – Gedeputeerde Cees Bijl heeft de Drentse Onderwijsprijs uitgereikt aan het Roelof van Echten College voor een Zorg & Welzijn-project op het vmbo.

Gedeputeerde Cees Bijl en de jury van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) kwamen op vrijdag 17 februari 2017 de prijs uitreiken, waarmee het RvEC ook zal meedingen naar de Nationale Onderwijsprijs. De uitreiking vond plaats op de locatie Eduwiek (Voltastraat 27).

Eerst kregen de aanwezigen koffie met speciaal gebak. Directeur Albert Weiszhaupt verwelkomde iedereen met een gloedvol betoog. Daarna volgde een korte rondleiding door het kort geleden geopende gebouw. In het Zorglokaal konden de aanwezigen een workshop volgen met de leerlingen, b.v. een steunkous aantrekken bij een cliënt en een baby(pop) wassen. Daarna was het moment van de uitreiking aangebroken. De prijs bestond uit een beeldje van een olifantje die door een hoepel springt en ook een cheque van € 500.
In maart vindt de uitreiking van de landelijke onderwijsprijzen plaats in Rotterdam. Naast het RVEC is OBS Het Sterrenschip uit Assen genomineerd.

Meer foto’s: hier

Geef een reactie