HOOGEVEEN – Taekwandoka Brian Prent is maandagavond uitgeroepen tot Sportman van het jaar 2022 in Hoogeveen. Hij werd Nederlands Kampioen in de klasse +87 kg. Hij liet broer Kevin Prent, die de Nederlandse titel in de klasse -87 kg pakte en schutter Stefan van de Belt achter zich. Sportvrouw werd zwemster Alinda Dingshoff. Zij kreeg de voorkeur boven jongere zus Dominique. Beide zwemsters haalden brons op het NK en Alinda daarnaast ook nog zilver.

Dammer Ronald Kreeft mocht de titel Sporttalent 2022 mee naar huis nemen. Hij werd verkozen boven danser Gianni Blokzijl, schutter Brendan van der Sleen, zwemmer Dachén Haaijer en taekwondoka Lieke Heling.

Sportploeg van het jaar werden broer en zus Joran en Melissa Weggemans. Zij timmeren stevig aan de weg in de danswereld. Vorig jaar pakten ze de Nederlandse titel stijldansen. Het tweetal traint vele uren per week om hun droom waar te maken. De andere genomineerden voor deze titel waren de zwemmers van ZPC Hoogeveen en de badmintonners van Smash 1.

Bron: HC

Door Henk Boer

Geef een reactie