Nieuws uit Hoogeveen

Proef met extra halte stadsbus De Bij

Hoogeveen – Sinds afgelopen zondag stopt stadsbus De Bij ook als proef bij de halte Leiendijk aan de Alteveerstraat. Dit na een initiatief van een mevrouw die dichtbij de halte woont en samen met andere buurtbewoners een halte miste, met name om bij het ziekenhuis te komen.

Leijendijk is de nieuwe halte van De Bij aan de Alteveerstraat.

Wethouder Jan Steenbergen was dinsdag aanwezig bij de opening van de nieuwe stopplaats van De Bij. ‘We vinden het belangrijk dat stadsbus De Bij goed aansluit bij de wensen van de inwoners van Hoogeveen. De aanvraag van deze mevrouw is daar een goed voorbeeld van. Bij elke aanvraag kijken we of deze zonder problemen te doen is. Zo wordt De Bij steeds beter.’

De proef loopt eind mei af. Wanneer de halte goed gebruikt wordt, blijft de halte in de route. De Bij rijdt elke dag drie vaste routes, namelijk lijn De Weide, Krakeel en Wolfsbos. De Bij biedt reizigers diverse extra’s: een behulpzame chauffeur, een lage prijs, een prettige sfeer en veel reiscomfort. De bus stopt onder andere bij het stadscentrum, de wijkwinkelcentra, de Tamboerpassage, het ziekenhuis en natuurlijk het station.