Hoogeveen – Theater De Tamboer bestaat 21 april exact 50 jaar en viert dat met een feestweekend boordevol theater en cultuur op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 april. Tijdens dit weekend zijn er allerlei voorstellingen en activiteiten voor jong en oud, zoals The High Kings, Nijntje en een Drentse Ochtend.

Foto: Greiner Van Goor Huijten Architecten bv

Vrijdag 21 april:
Opening en The Brothers Timisela Het feestweekend wordt om 13.30 uur geopend met een middag vol kunst, muziek en verhalen. Vijftig kunstenaars maakten speciaal voor het jubileum een kunstwerk, samen vormen deze een bijzondere jubileumexpositie. De Bibliotheek organiseert een Verhalentafel, waar herinneringen aan het rijke theaterverleden kunnen worden opgehaald en de Historische Kring organiseert een lezing. Vrijdagavond rekenen The Brothers Timisela af met het verleden en nodigen ze het publiek uit om de reis naar de toekomst samen te volbrengen. Een mooie boodschap tijdens dit jubileum.

Zaterdag 22 april:
De GVR, Nijntje, Tamboer In Concert en The High Kings
Bekroond poppenspeelster Ila van der Pouw speelt Roald Dahls meesterwerk De Grote Vriendelijke Reus. Een magische reis naar de wonderlijke wereld van snoskommers, frotskottel en flitspoppers voor kinderen vanaf zes jaar. Actrice en zangeres Femke Hermans neemt de allerjongste theaterbezoekers vanaf 2 jaar mee in de wereld van Nijntje. Nijntje pakt haar fiets en gaat op pad. Een gezellige voorstelling met een herkenbaar decor, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna.

Zaterdagavond speelt de Hoogeveense Harmonie een heerlijk concert: Tamboer In Concert. Te gast zijn onder andere René en Erikah Karst. Het wordt een muzikaal programma met klassiek en populair repertoire.

In de Passagezaal geven The High Kings een exclusief concert. Speciaal voor De Tamboer komen ze naar Hoogeveen, waar ze al meerdere malen met open armen werden ontvangen op het Irish Folk Festival.

Zondag 23 april:
Drentse ochtend, De Vliegende Hollander en Theaterproeverij Tijdens de gezellige Drentse Ochtend wordt het publiek ontvangen met Drentse koek, krentenwegge en prachtige Drentse verhalen, gedichten en muziek door Heeren Oud-Zuid, Harm & Roelof, Jan Veenstra en Marga Kool. ’s Middags speelt theatergroep Het Nieuwe Masker de hilarische en spannende comedy De Vliegende Hollander (12+). In een eigentijds jasje, met een oogstrelend decor en boordevol kolderieke momenten. We varen uit, kom aan boord! Proef ook van het theater op de middag vol klassieke muziek, poëzie, toneel en literatuur. Kunstenares Delia Bremer draagt gedichten voor. Het vocale kwartet Huygens Consort brengt een verrassend programma met bijzondere combinaties van muziekstijlen en periodes. Klassieke composities naast popsongs en evergreens, traditioneel en experimenteel. Proef het theater!

Geef een reactie