Hoogeveen – Zoals u kunt lezen in een extra bijlage van de Hoogeveensche Courant is het programma van de Pulledagen bekend. Wederom is het hetzelfde programma als voorgaande jaren. Kan het centrum management nu niets anders bedenken? Ook die derderangs straatartiesten zijn weer aanwezig en die eeuwige kraampjes.

Dansschool Schadenberg heeft echt leuke dingen georganiseerd zoals dansen met sterren, dansen met ondernemers en dansen met schaatsers. Dit trok heel veel publiek, maar toen puntje bij paaltje kwam heeft hij maar een habbekrats gekregen en kon de dansschool alles uit eigen zak betalen. Gewoonweg schandalig.

Maar goed, de oubolligheid druipt er weer vanaf; hier trek je echt geen jeugd mee. Ook was het gebied vorig jaar uitgebreid met een extra rommelmarkt in de Alteveerstraat tot overmaat van ramp voor de hulpdiensten.

Nee, jeugd trek je niet met dit programma. Die willen sfeer, spanning en spektakel. Hierbij valt te denken aan Skydiving, Skelterrace en zet er elke week een paar formule1 (F1) simulatoren neer; maak er een competitie van met Robert Doorenboch als instructeur. Robert Doorenbsch is een ex F1 coureur, presentator en analyticus in de F1 wereld. Haal Max Verstappen naar Hoogeveen en laat hem petjes uitdelen. Zet er ook een paar vliegsimulatoren neer met een vlieginstructeur. Zijn er nog piloten in petto?

Ja, gemeente Hoogeveen kom eens met je derriere van de geldkist af en tast eens diep in de buidel. Haal artiesten op het plein naar Hoogeveen, niet die derderangs artiesten. Ga ervoor en doe het goed met op de laatste Pulledag ’s avonds een grandioze taptoe op het marktplein, met topkorpsen.

Logisch dat het publiek ’s morgens naar de Pulledagen gaat en ’s middags naar de donderdag Meppeldagen. In Meppel gaat het tot ver in de avond door en is er één en al gezelligheid. Terwijl er in Hoogeveen ’s avonds niets meer te doen is. Het programma duurt tot 17:00 uur. Vorig jaar ruimden de mensen hun kraampje al om 16:00 op. Ook sommige straatartiesten kwamen niet opdagen of waren al vroeg weer weg.

En wat doet de jeugd als het warm weer is? Juist, die gaan naar Schoonhoven zwemmen. “want er is toch niets voor ons bij”

Het wordt tijd voor Pulledagen nieuwe stijl.

Geef een reactie