Hoogeveen – Vijftig clubs gaan verder, namelijk de nummers een en twee van elke poule en de tien beste nummers drie. Daarna vindt de kwartfinale plaats op vrijdag 30 december in tien hallen. De nummers een en twee en de vijf beste nummers drie gaan door.

Het spektakel gaat op zaterdag 7 januari 2017 weer verder met de halve finale, die in vijf hallen wordt gespeeld. Hier vindt een opruiming plaats en wordt het echt spannend. Alleen de poulewinnaars plaatsen zich voor de finale op zaterdag 14 januari 2017 in sporthal Angelslo. De nummers twee van de halve finale krijgen nog een extra mogelijkheid om zich ook te plaatsen voor de grote finale door middel van de beroemde tussenronde. Deze ronde wordt gespeeld op woensdag 11 januari 2017 in sporthal Angelslo in Emmen. De poulewinnaar is de laatste deelnemer aan de finale op zaterdag 14 januari 2017. Zes clubs maken dan uit wie de 40ste editie op haar naam mag schrijven.

In verband met de jubileumeditie wil de organisatie iets extra’s doen, maar concreet zijn deze plannen nog niet. De organisatie van het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi heeft op haar website alle informatie over het toernooi vermeld. De site is te vinden onder www.protosweering.nl. Er zal ook weer een speciale Protos-Weering-Zaalvoetbalkrant verschijnen en daar is de organisatie momenteel erg druk mee. De voorbereidingen voor het 40ste toernooi zijn in volle gang en velen leven al naar de start op 27 december toe.

Door Henk Boer

Geef een reactie