Hoogeveen/Apeldoorn – Op het indoor NK-junioren is Puck de Gier, atleet van HAC’63, vierde geworden op de 800 meter voor meisjes junioren A. De Zuidwoldiger atlete wist zich eerder al met gemak te plaatsen voor de finale.

SONY DSCHet NK begon voor Puck op zaterdag toen ze zich in de series moest zien te plaatsen voor de finale van de 800 meter. Ze had van haar trainer een duidelijke opdracht mee gekregen en dat was dat ze niets van haar tegenstanders moest aantrekken en gewoon vol gas geven. Met die intentie stond De Gier ook aan de start, maar na 200 meter had Puck al een ruime voorsprong te pakken en begon er in haar hoofd een strijd. De 18 jarige atleet begon tijdens haar race te veel na te denken. En daardoor verloor ze wat snelheid. Uiteindelijk had dit geen gevolgen en kwam ze in een tijd van 2:22,17 als eerste in haar serie over de finish.

Dat er in de finale wat anders van haar gevraagd zou worden was wel duidelijk. Puck, die vorig jaar nog op het podium eindigde, kreeg te maken met sterke concurrentie. Vanaf de start was dit al duidelijk te zien. Haar tegenstanders gingen er als een speer vandoor en Puck had moeite om aansluiting te vinden. Ze liep vrijwel de gehele race als laatste. De laatste 60 meter werd een spannende strijd tussen Puck de Gier en Jetske van Kampen. En uiteindelijk viel op de finishlijn die strijd in het voordeel van Puck uit. De tijd 2:17,25 was aanzienlijk sneller dan haar tijd in de series en betekend ook een verbetering van het indoorclubrecord.

Puck de Gier kijkt met een goed gevoel terug op haar race: ‘’Ik ben heel erg tevreden. Na een matige voorbereiding, had ik niet heel veel verwacht van dit weekend. Ik was al erg blij dat ik de finale mocht lopen. En na een moeilijke race is het mij toch gelukt om in de laatste 15 meter de 4e plek te pakken in een héél sterk veld! En met een indoor PR van 2;17.25 ben ik ook heel tevreden, dat belooft wat als ik in goede vorm ben!’’

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: