Breda/Hoogeveen – Puck de Gier van HAC’63 is zevende geworden op het NK Junioren in Breda. De Gier die in maart nog brons won op het NK junioren Indoor bereikte op vrijdag de finale de 800 door zich in de series te kwalificeren.Puck

Puck de Gier met nummer 242 tijdens de kwalificaties (foto: Hans & Suzanne Jonkers)

Door Remco Bos:

In de series kwalificeren de drie beste lopers per serie zich voor de finale van de 800. Daarnaast word deze finale nog aangevuld door twee lopers uit de series die het snelst waren buiten de nummers één tot en met drie. Puck de Gier zat ingedeeld in de eerste serie waar de snelste loper een persoonlijk record(pr) van 2:12.78 heeft en dat is een behoorlijke snelle tijd. Zeker als je het vergelijkt met het pr van Puck(2.20.05). Maar Puck wist de nummer één en twee goed bij te blijven en kwam met een tijd van 2:19.57 op slechts één seconde van de nummer één binnen. Een uitstekende prestatie dat niet alleen een nieuw pr voor Puck betekend maar ook een nieuw clubrecord.

Als nummer drie van de serie heeft De Gier zich automatisch geplaatst voor de finale van zaterdag. Maar ook als ze er niet in was geslaagd om zich te kwalificeren door bij de eerste drie te zitten, was door naar de finale om dat ze bij de tijdsnelsten hoorde. Maar dat Puck het zwaar zou krijgen werd wel duidelijk in de tweede serie waar de nummers één tot en met vier allemaal sneller waren dan Puck.

De finale van de 800 meter was een spannende race waarin Puck redelijk goed mee kon komen. De eerste die over de finish kwam was Nisrine Masrhalmi die in de nationale junioren selectie van de Atletiek Unie zit. Zij finishte in een tijd van 2:13.45 en daar achter kwamen één voor één de andere lopers binnen. Een podiumplaats voor Puck zat er helaas niet in. Puck kwam uiteindelijk als zevende over de finish in een mooie tijd van 2:18.16. En deze tijd zegt alles over de sterke race van Puck. Deze tijd is namelijk weer meer dan een seconde sneller dan haar kwalificatietijd en daardoor heeft Puck de Gier voor de tweede keer dit weekend het clubrecord van HAC’63 verbeterd.

Direct na haar wedstrijd reageerde Puck op haar race; ’’Net de finale gelopen en ik ben erg tevreden. Ik heb een nieuw pr van 1.18.16 min op de 800 meter!’’ De prestaties van De Gier dit weekend waren alles behalve vanzelfsprekend. Onlangs raakte Puck namelijk geblesseerd aan haar heup en daardoor leek deelname aan het NK ver weg. Puck geeft aan dat ze blij is met het herstel van de afgelopen weken; ‘’Na mijn heupblessure van een dikke maand ben ik toch erg snel hersteld in deze weken’’. Ze was daarom ook was ze realistisch over haar kansen in de finale; ‘’Geen podiumplek maar dat was ook niet mijn doel aangezien het een erg sterk deelnemersveld was. Het was al erg fijn dat ik de finale mocht lopen met daarin zelfs een nieuw persoonlijk record.’’

Door Henk Boer

Geef een reactie