Evenementen

Pullendag twee tot vermaak van kinderen

Hoogeveen – De Tweede Pulledag stond in het teken van de kids met als thema “Kinderen en clowns”. En dat was overduidelijk te zien. Zelfs de artiesten van het kwart dat al spelende door de Hoofdstraat liep, waren verkleed als clowns. En met aan de Schutstraat stoepkrijten. Met overal  springkussens en glijbanen opgesteld. Met een draaimolen en botsauto’s op de kruising, van de Jonkheer de Jonge straat-Hoofdstraat was de pret compleet. 

Op het cascade podium was het de acrobatenclown Jabbe Dabbe die zijn kunstjes liet zien. Met zijn onhandig gestuntel. En me zo af en toe, wat hulp van de kinderen ging het hem toch goed af. En de slot act, waar hij 6 vaders om assistentie vroeg. Bij het danskoord, dat moest gespannen worden over twee ladders die als paal dienden. Met een koord (touw) dat aan een kant was vastgebonden aan de boom. Met aan de andere kan de 6 mannen, die het touw strak hielden. Zodat de clown erover kon lopen.

De standwerker Jan Hofstede De standwerker Jan Hofstede uit Hardenberg die niet alleen snoep verkochte maar ook zijn praatjes. Om zo de waar aan de man te brengen zo gezegd deed goede zaken. Zakken vol snoep werden er verkocht. Door het praten, om het zo aanlokkelijk mogelijk te maken. Om de zo’n zakken met snoep vol te praten voor een vastbedrag. Typisch iets voor de zuinige Nederlander.

Maar ook Dansen met schaatsers was een succes. De sportieve dansstrijd, die dit keer plaatsvond op de kruising Raadhuisstraat-Hoofdstraat-Grote Kerkstraat, trok veel publiek. Het Hoogeveense schaatstalent Niek Deelstra nam het op tegen langebaanschaatsster Anice Das. Beiden haalden alles uit de kast. Wie daarin het beste is geslaagd, blijft nog even gissen. Aldus de HC

Deze Pullendag trok meer publiek als de eerste. Ook het weer had daar een rol in. De horeca deed goede zaken.

Video: Yntze Bosma, met tekst en foto’s van Henk Boer.

Geef een reactie