HOOGEVEEN – Deze dag stonden voor de Stichting Drentse praam, de Hoogeveense Historische Kring en het Centrummanagement Hoogeveen. In het teken door het lossen van melkbussen. Individueel kon er gestreden worden. Door 10 bussen van 25 kilo per stuk over te zetten vanuit een bok naar de wal op te zetten. Om zo te strijden voor de Pullevaarder van het jaar. Dit gold zo wel voor de heren en de dames. En zo liet oud wethouder Gert Vos zich van zijn sportiefste kant zien.

Uiteindelijk mocht er bij de mannen Marco Holties uit Hoogeveen zich Pullevaarder van het jaar noemen. Bij de dames kon Angelique Werkhorst uit Lelystad haar bokaal in ontvangst nemen.

Stukje geschiedenis:
De pullevaarders met hun bok (platte boot) haalden de melkbussen bij de boeren op via het water. Door de vele sloten en kanalen die Hoogeveen toen nog had. De melkbussen werden afgeleverd. bij de melkfabriek aan de Alteveerstraat. Na het legen van de melkpullen. Gingen deze via de zelfde weg naar de boeren terug.

Op de donderdagen konden de boeren het geld halen het zogeheten melkgeld. De melk werd in vetgehalte en op reinheid per kilogram (liter) uitbetaald. Na afloop ging de boer naar het schipperscafé op t’Kruus om een borrel te drinken. En de boerin naar de markt en de Hoofdstraat om daar haar waar te kopen voor de komende week. Dit is nu zes week Pulledag in Hoogeveen.

De prijs winnaars van het jaar 2022 Marco Holties en Angelique  Werkhorst
Rowena Venuns 2e prijs | Angelique Werkhorst 1e prijs I Edith Hurenkamp 3e prijs

Marco Holties eerste prijs heren

Herenwoonplaatsprijs
Marco HoltiesHoogeveen1e  prijs
Michael WangHoogeveen2e  prijs
Daniël van HouwelingenHoogeveen3e prijs
DamesWoonplaatsPrijs
Angelique  WerkhorstLelystad1e prijs
Rowena VenunsVlissingen2e prijs
Edith HurenkampHoogeveen3e prijs

Door Henk Boer

Geef een reactie