Assen/Hoogeveen – Zaterdag 23 mei vond de laatste wedstrijd in een reeks van drie medaillewedstrijden plaats in Assen. De pupillen van HAC’63 hadden in de vorige twee wedstrijden al goede prestaties neergezet en het was nu de taak om de laatste punten binnen te slepen. HAC’63 mag trots zijn op haar pupillen want ook vandaag heeft HAC’63 weer goed gepresteerd wat resulteerde in 8 medailles, 2 clubrecords en 32 persoonlijke records

Pupillen HAC’63
Foto: HAC’63

Bij de meisjes pupillen C heeft Leoni Kuik met 17 punten een zilveren medaille heeft gewonnen. Leoni was trouwens ook als vierde geëindigd in het klassement. Rosalie Kohl keerde met een bronzen medaille naar huis. Rosalie had de eerste twee wedstrijden overgeslagen maar behaalde met vier nieuwe persoonlijke records en een clubrecord op het onderdeel balstoten dus zoveel punten dat ze meteen het brons mee naar huis mocht nemen. Zowel Evon Everts als Lisanne Venema verbeterden hun persoonlijk records op de 600 meter. Eline Vos deed net als Rosalie Kohl voor de eerste keer mee aan de medaille wedstrijden en met twee nieuwe persoonlijke records heeft ze het ook goed gedaan. Bij de jongens pupillen C eindigde Ruben Eefting tweede in de ranking. De 18 punten die hij heeft gescoord leverde hem een zilveren plak op. Lennart van der Kraan haalde nieuwe persoonlijk records op de onderdelen 40 meter sprint en hoogspringen. Maar behaalde hiermee helaas net niet genoeg punten voor het brons.

Met een nieuw clubrecord op het onderdeel vortex en een persoonlijk record op hoogspringen verdiende Milou Karssies met 18 punten een mooie zilveren medaille. Milou eindigde daarnaast op de vierde plek bij de meisjes pupillen B. Ook bij de jongens werd er in deze categorie een medaille verdiend. Edrich Scott had genoeg punten verzameld om een het brons in ontvangst te mogen nemen. Edrich liep trouwens een zeer sterke 1000 meter waarin hij zijn persoonlijk record met ruim 11 seconden verbeterde. De 1000 meter bleek sowieso goed te gaan voor de atleten van HAC’63 want ook Damian Helder en Joran Nanninga liepen aanzienlijk sneller dan hun eigen records. Damian Helder verbeterde daarnaast ook nog zijn persoonlijk record bij het balstoten. Ook Kevin Kip kan terugkijken op een goede wedstrijd. Kevin zat een paar keer dicht bij een nieuw record, maar kwam dan net een paar seconden of centimeters te kort.

Bij de pupillen A eerstejaars behaalde Denise Buning nieuwe records op hoogspringen en kogelstoten. Haar 12 punten waren daarnaast voldoende om het brons te mogen ontvangen. Ivén ten Caat en Lieke Geerling kwamen helaas net 1 punt tekort om ook met het brons naar huis te gaan. Dat wil niet zeggen dat ze er niet alles aan hebben gedaan om dat ene puntje binnen te slepen. Lieke haalde bijvoorbeeld twee maal een nieuw persoonlijk record. Één op het onderdeel sprint en de andere op hoogspringen. Ook Ilse van der Kooi kwam net te kort voor een medaille en ook zij heeft hard gestreden voor de laatste punten. Het leverde haar in ieder geval wel een nieuw persoonlijk record op het onderdeel kogelstoten op.

Roy Buikema keerde bij de jongens pupillen A tweedejaars met brons thuis. Ook hij heeft een uitstekende dag beleeft. Nieuwe records op vortex en kogelstoten zijn daar getuige van. In de zelfde categorie maar dan bij de meisjes haalde Nina de Haes het zilver op in Assen. Ook zij zorgt er voor dat de administratie twee persoonlijke records mag wijzigen. Danielle den Boom probeerde ook nog in aanmerking te komen voor brons. Daarvoor zette ze alles op alles en haalde drie maal een persoonlijk record. Helaas kwam ze net 1 punt te kort om ook daadwerkelijk het brons mee te mogen nemen.

 

 

 

Door Henk Boer

Geef een reactie