HOOGEVEEN – Vooafgaand aan de eerste gemeenteraadsvergadering na het zomerreces 2018 werd er eerst een geheel gerestylede  raadzaal gepresenteerd die in de periode van 15 juli tot 20 september is verwezenlijkt.

Om 17.00 uur werd de raadzaal officiëel in gebruik genomen met een openingswoord van burgemeester Karel Loohuis. Hij sprak alle dank en lof uit naar alle partijen die zo’n prachtige multifunctionele raadzaal hebben neergezet.

Aan alle genodigden en de raadsleden van de gemeente Hoogeveen werd eerst een video gepresenteerd van de totstandkoming van het uiteindelijke resultaat. Het geluid  en de akoestiek is flink aangepakt. Er is nu ook een live verbinding om de raadsvergaderingen rechtstreeks te volgen via de gemeentelijke website. Er wordt nog aan de mogelijkheden gewerkt om met uitzending gemist raadsvergaderingen nog eens terug te zien.

Hier de live uitzendingen van de raadsvergaderingen

Marie-José van Hekke van Concept & Images, de ontwerper van de raadzaal vindt het uniek dat alle partijen zo nauw met elkaar hebben samengewerkt om dit te kunnen realiseren.

Na de speeches van de sprekers was het tijd voor de onthulling van het borstbeeld van koning Willem Alexander, gemaakt door kunstenaar Wessel de Ruijter, die samen met burgemeester Karel Loohuis het borstbeeld onthulde. Dit was tevens het einde van het officiële gedeelte van de ingebruikname van de raadzaal.

kunstenaar Wessel de Ruijter en burgemeester Karel Loohuis onthullen samen het borstbeeld
Marie-José van Hekke van Concept & Images, de ontwerper van de raadzaal

Door Henk Boer

Geef een reactie