Hoogeveen – De Speel-O-Theek Hoogeveen heeft een sponsorbijdrage van € 1000,- ontvangen van het Stimuleringsfonds van de Rabobank ZW-Drenthe.

SONY DSC

Om de toenemende vraag naar specifiek (duurzaam) spelmateriaal om beweging en bewustwording op diverse maatschappelijke terreinen te stimuleren kan de Speel-O-Theek nu het buitenspeelgoed uitbreiden met o.a. een koe- en pony cycle, loopfietsjes, skippyballen, een grote kiepauto en een Smoby Loop- en duwwagen. Ook het aantal Themaboxen wordt uitgebreid met de thema’s Brandweer, Politie, Ambulance, Natuur, Sport en Huisdier. Deze Themaboxen, (er zijn nu 25 beschikbaar) bieden kinderen de mogelijkheid om spelenderwijs het nut, doel en het stimuleren van de kennis over een specifiek thema verder te ontwikkelen.

Tijdens een informele bijeenkomst in de Speel-O-Theek heette de voorzitter Harry Baalman de Petra Vos van de Rabobank van harte welkom. Er waren ook een aantal vrijwilligers van de Speel-O-Theek aanwezig en clienten van de Noorderbrug die in de Speel-O-Theek een werkplek hebben. Namens de politiek waren mw. Hetty Bouius Fijen (CDA) en Geesje Vos-Baas (Gem.Bel) aanwezig. De voorzitter benadrukte de noodzaak tot (financiele) steun vanuit zowel het bedrijfsleven als de overheid om de continuiteit van de Speel-O-Theek te kunnen waarborgen.

Secretaris Geu Sturing gaf een toelichting op het project Stimulering, Beweging en Bewustwording, waarna Akkelies Metselaar namens de Speelgoedcommissie duidelijk maakte waarom (buiten)spelen voor kinderen zo belangrijk is. Petra Vos overhandigde de bestuursleden de cheque van € 1000,- en sprak haar waardering en complimenten uit over het werk, de inzet en de mogelijkheden die de Speel-O-Theek biedt voor haar abonnees. Tijdens de nazit werden spontaan enkele kleine donaties beschikbaar gesteld.

Deze bruisende Speel-O-Theek biedt vele mogelijkheden voor de bestaande maar ook voor nieuwe abonnees. Tot het eind van het jaar kunnen abonnees profiteren van een kortingsactie op een jaarabonnement. Kijk op de website www.speelotheekhoogeveen.nl voor de voorwaarden.

Door Henk Boer

Geef een reactie