Hoogeveen – Muziekprogramma Muziekexpress Daarnaast komt er vanaf 1 mei een nieuw programma bij en wel op de zondagavond tussen 20.00 en 22.00 uur. Van 20.00-21.00 uur is classic artist. In dit programma gaat Hans Wassens (presentator en techniek van dit programma) dieper in op de artiest(en) en de muziek die ten gehore komen. Veel artiesten en/of groepen lenen zich ervoor om eens nader belicht te worden.

Van de artiest of groep worden de hoogtepunten uit de carrière nader belicht met aandacht voor de behaalde hits. Daarnaast ook ruim aandacht voor de tracks van de diverse albums die de artiest of groep heeft gemaakt. Dit alles aangevuld met informatie over de artiest(en) en de Tacks die in het programma ten gehore worden gebracht. Van bepaalde nummers zal de achtergrond worden benoemd. Voorbeelden van classic artist zijn: The Beatles, The Rolling Stones, BeeGees, Golden Earring, Boudewijn de Groot enzovoort.

Hoorspel terug op de radio
Van 21.00-22.00 uur is het programma: Hoorspel In dit programma besteed Hans Wassens ruim aandacht voor de diverse hoorspelen die in een lang verleden via de publieke omroep de huiskamer in kwamen. Als eerste start Wassens met een hoorspel uit de Paul Vlaanderen serie. Het zijn de originelen die recent werden uitgebracht en waarvan de geluidskwaliteit goed is.

Het doel is tweeledig: enerzijds biedt dit ruimte voor een stukje Nederlandse cultuur. Hoorspelen die voorbijkomen zijn o.a. Baantjer, Paul Vlaanderen enzovoort. Wanneer het hoorspel korter is dan 55 minuten dan wordt in het programma aandacht besteed aan muziek uit het Nederlandstalig genre met artiesten die groot werden binnen het gebied van de kleinkunst zoals Ramses Shaffy, Liesbeth List, Frans Halsema, Wim Sonneveld enzovoort. Begonnen wordt met een bekend hoorspel uit de Paul Vlaanderen serie. Meer informatie over dat hoorspel kunt u lezen op de website van Radio Hoogeveen.

Muziekexpress
Op de donderdagavond vanaf 19.00 uur is Hans actief als presentator van het muziekprogramma Muziekexpress.

Door Henk Boer

Geef een reactie