Hoogeveen – Zaterdag 3 oktober komt de ‘recht voor je raap’ rapper Steen in Het Podium. Steen is geboren in Utrecht en opgegroeid in De Bilt. Hij is de zoon van Hans Kosterman, ooit lid van de band Braak.

Steen zou een opleiding hebben gedaan aan de Rietveldacademie, maar die niet afgemaakt hebben. Zelf beweerde hij in een interview met BNN in 2008 dat hij deze opleiding koos omdat het de beste studie was waarmee hij studiefinanciering kon innen zonder er iets voor te hoeven doen.STEEN foto

Het album “Vocking Steenwaren”, uitgebracht in 2007 en geproduceerd door Killing Skills en SODM, leverde hem media-aandacht op. Vooral het nummer Fock Steen werd bekend.

Wanneer hij in 2008 zijn debuutalbum ”Muziek voor je moeder” uitbrengt zijn er twee dingen mogelijk: Je haat hem of je vindt hem te gek, een middenweg lijkt onmogelijk. Steen is het enfant terrible on speed van de Nederlandse rapwereld. Zijn rauwe choquerende raps gaan over de zwartgallige kant van het leven, maar ook over een leven op bier en wiet hoeren neuken en gekanker. Heel veel gekanker.

Nadat Steen vader van een dochter was geworden, ging hij verder onder de naam “Steen de vader,” en bracht hij de albums “Steen de vader” en “De verloren ziel van Steen de vader” uit. Zelf beweerde hij in een interview met State Magazine dat het vaderschap hem niet veel veranderd heeft. Hij zou alleen minder tijd hebben om te zuipen en zijn haat voor pedofielen zou nog groter zijn geworden.

Drie jaar na De Verloren Ziel van Steen de Vader, kwam Steen op 1 Juni met een nieuw persoonlijk album vol frustratie: Baby. En dat niet alleen onlangs kwam ook de documentaire Steen de Vader uit.
Reden genoeg om zaterdag 3 oktober naar Het Podium te komen.

Activiteit Rapper STEEN
Locatie Het Podium Hoogeveen
Datum Zaterdag 3 oktober
Zaal open 20.00 uur
Aanvang 21.00 uur
Entree voor verkoop 10,- via www.het podium.nl
Entree deur 12,50
Info www.hetpodium.nl
facebook.com

Door Henk Boer

Geef een reactie