Foto: Kim Stellingwerf ©

HOOGEVEEN – Afgelopen week ging voor de vierde keer het fietsevenement Trappen, Happen en Stappen van start. Deelnemers konden 1, 2, 3 of 4 dagen deelnemen. Dit jaar verschenen er ruim 2200 deelnemers aan de start: ‘een recordaantal’, aldus Myrthe Strijker van de organisatie.

Foto: Kim Stellingwerf ©

De organisatie kijk terug op een zeer geslaagde editie. Deelnemers uit heel Nederland verschenen aan de start, die dit jaar bij het nieuw aangelegde paviljoen Nijstad was. Op de verschillende dagen kon er gekozen worden voor routes met een afstand van 30 en 40 kilometer. Nieuw dit jaar was op de laatste dag de 60 kilometer route. Deze route werd verrassend veel gefietst en voor volgend jaar wordt serieus overwogen om de routes elke dag met een 60 kilometer uit te breiden. ‘Dit vergt wel meer inzet van verkeersbegeleiders en een extra happlaats, maar dit moet te realiseren zijn’.

Myrthe vervolgt enthousiast: ‘Wij hebben erg veel positieve reacties ontvangen dan de deelnemers. Men was enthousiast over de mooie routes, de hapjes onderweg, de gezellig stopplaatsen en de verkeersregelaars die op diverse punten aanwezig waren. Ook de samenwerking met de Historische Kring was een extra toevoeging aan het gevarieerde programma. En als laatste werkte het weer natuurlijk erg goed mee. We kunnen alles tot in de puntjes verzorgen met ons evenementenbureau Niquell maar op het weer hebben we natuurlijk geen invloed’.

Vijfde editie 2020
De organisatie gaat komend jaar volop aan de slag met het organiseren van het eerste lustrum in 2020. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen meldt u dan aan voor de nieuwsbrief via de website www.trappenhappenstappen.nl.

Geef een reactie