Hoogeveen – vrijdagavond hebben tienduizenden mensen de Noorderlichtjesparade in het centrum van Hoogeveen bijgewoond. Op sommige plaatsen drie a vier rijen dik stonden de mensen langs het parcours om de verschillende verlichte praalwagens te aanschouwen. 

Het thema van dit jaar was “Fantasie”. Er deden zeventien praalwagens mee, van verschillende verenging of buurgemeenten. En nog eens aangevuld met 3 muziekkorpsen en een reclamekaravaan.

Deze muzikale korpsen waaronder Cresendo uit Sneek behoort tot de top en dat lieten ze zien een minishow te geven na afloop van de parade. Dit gebeurde op de kruising Hoofdstraat Raadhuisstraat, Grote Kerkstraat. Rijen dik stonden bezoekers naar deze show te kijken die elk op zijn beurs werd afgesloten met een flink applaus.

De windewagen
de eerste plaats ging naar de combinatie Schoonvelde Oost/ De Weide die een fantasiewereld gebouwd hadden met kabouters, elfjes en feeën met aan de achterkant een waterval met stromend water. De tweede prijs was voor Noordscheschut en de derde prijs ging naar Fluitenberg. De jury was het unaniem eens met deze beslissing.

De Noorderlichtjesparade behoort tot een van de grotere evenementen in Hoogeveen. Met name gisteravond hadden de muziekkorpsen zeker een groot aandeel hier in aan het slagen er van. Ook het weer zat mee met temperaturen van wel 12 graden was wel uitzonderlijk te noemen. Duizenden mensen bezochten de Noorder lichtjesparade.lichtjesparade-2015 (24)-1 lichtjesparade-2015 (7)-1 lichtjesparade-2015 (12)-1 lichtjesparade-2015 (100)-1 lichtjesparade-2015 (104)-1 lichtjesparade-2015 (105)-1

Door Henk Boer

Geef een reactie