Hoogeveen – Op het Plein Hoofdstraat Noord waren vandaag 24 marktkramen in een carré-vorm opgesteld. En zo daardoor een gecreëerd plein ontstond in een overdekte tent.

Er waren bieren van Nederlandse brouwerijen Bax Bier, Berghoeve, Ducaat, Eanske, de Eem, Groninger, de Gulzige Gans, Hommeles, Jonge Beer, Kleine Beer, Maallust, Mommeriete, Muifel, de Veteraan en Wildevanker brouwerij waren vertegenwoordigd.

De deelnemende cafébedrijven Dégust, de Lekkernij, de Lijst, Pand 3&40 en de Pastoor een hadden speciaal voor dit festival ingekochte kerst- en winterbieren van Nederlandse brouwerijen Gulpeneren Ramses en de Belgische brouwerijen St, Bernardus, la Chouffe, Corsendonk en Honsebrouck te tappen.

Verder waren de Duitse brouwerijen Engel en Willinger Brauhaus en de Franse brouwerijen Saint Germaine en Parisis zich laten vertegenwoordigen, Samen goed voor zo’n 65 smakelijke bieren.

Ook was dit jaar het Drents Amateur Biergilde “de Wortketel” had ook weer acte de présence gegeven. Leerlingen van de POP-school die de sfeer verhoogden bezig waren met hun akoestische muziek waarmee ze geld in zamelden voor het goede doel.

En aan de aan de inwendige mens was ook gedacht; Met warme snert, broodjes beenham enzovoort. waren te verkrijgen in de kraam van de Lekkernij. Uiteraard was er ook aan de BOB en de nog niet 18-jarigen gedacht. Er was een BOBshop waar frisdrank en alcoholvrij bier werd verkocht.

Door Henk Boer

Geef een reactie