Een rectificatie van de redactie:
Er is redactioneel een fout gemaakt in dit artikel. Waarvoor onze oprechte excuses naar de siertuinvereniging Elim.

  1. We vermeldden dat organisatie in handen zou zijn van de Culturele Vereniging Elim maar dit moet natuurlijk de Siertuinvereniging Elim zijn.
  2. Er was absoluut geen tekort aan eigen dahlia’s door de droogte van de afgelopen tijd.
    Er zijn zo’n 400 kratten met eigen dahlia’s geplukt van eigen velden. En omdat er te weinig eigen dahlia’s waren kwamen er nog eens van elders 300 kratten met dahlia’s bij van elders. Voorzitter Rudolf Guichelaar prijst zich een tevreden voorzitter, laat hij weten in een reportage in het interview van “Met Koopman op pad” van 7 september.

Elim – Zaterdag 8 september was het voor de 48e keer Feestweek in Elim die werd afgesloten met een traditionele jaarmarkt met een dahliacorso.

Eerst was er een keuring door een vakkundige jury om 13.00 uur. En dan op naar de opstelling om op tijd te vertrekken voor de optocht die vanaf  14.00 uur door de kern van Elim ging. Duizenden mensen hadden zich inmiddels een favoriete plek aan de route  weten te bemachtigen.

Ook de jaarmarkt aan de Dorpsstraat van Elim trok veel bezoekers waar het droge weer en het najaarszonnetje een fijne sfeer brachten, met meer dan 85 kramen en standhouders met veel snuisterijen, goedlachse mensen, jongeren die een ballon kregen van een voorbijtrekkende clown, de jeugd die kon ondervinden hoe het dorsen met een dorstvlegel vroeger er aan toe ging. En als hoogtepunt de act van de Ganzenfanfare, een bijzondere straattheater door de unieke combinatie van mens, dier en muziek. De ganzen stalen de show tijdens de jaarmarkt. Een vrolijk en muzikaal straatgebeuren waar iedereen voor stil bleef staan!

De politieke partijen waren er om hun netwerk uit te leggen, zoals het CDA, Gemeente Belangen, en de SP. (Maandag in “Met Koopman op Pad” meer hierover)

De brandweer van Zwinderen wist de jeugd te amuseren met hun brandweeruitrusting wat tot vermaak van de jeugd leidde die in de gelegenheid werd  gesteld om een tennisbal van een gevarenpilon te spuiten.

Vanaf het podium op de kruising van de Pereboomweg verzorgde de band 80 % NL uit Coevorden hun muzikale bijdrage om de feest vreugde nogmaals te verhogen. Met een repertoire bestaande uit hits van het Nederlandse lied tot palingsound. Facebookpagina: @80procentnl

Voor meer foto’s klik hier

Hier de uitslagen met punten van de wagens.

de Ganzenfanfare
Gemeente belangen aan de promotiekraam van de SP.
de brandweer van Zwinderen wist de jeugd te amuseren
Johnny Wessesling
Gerard Borchers
Sia Geersing

[smoothslider id=’1′]

Geef een reactie