Hoogeveen – Van 7 t/m 15 oktober 2017 vindt de eerste Drentse Culturele Regenboogweek plaats. Op woensdagmorgen 11 oktober om 8.30 uur gaan vijftien vmbo-leerlingen van het Roelof van Echten College in de buurt van de bibliotheek aan de slag met een kleurrijk regenboogpad.

Met dit regenboogpad wordt aandacht gevraagd voor de diversiteit en acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen (LHTB’ers). De actie, geïnitieerd door Bibliotheek Hoogeveen, is tevens een verzoek aan de gemeente voor een permanent regenboogzebrapad. Beeldend docent Marjelle Barneveld van Scala Centrum voor de Kunsten begeleidt de scholieren.

Verhalentafel over ‘Homoseksualiteit en religie’
Tijdens de Regenboogweek zijn er meer activiteiten. Zo is er op zaterdag 14 oktober om 14.30 uur in de Tamboer een Verhalentafel over ‘Homoseksualiteit en religie’. Bij presentator Patrick Neumann en sidekick ds. Wim Loosman schuiven diverse gasten aan, die hun visie op dit onderwerp zullen geven. In elk geval zijn aanwezig: Henriette Meppelink van de Hoogeveensche Courant, Frederik Boven, Coördinator geloof COC Groningen & Drenthe, Han ten Wolde, o.a. lid van de CHJC (Christelijke Homo Vereniging Nederland), Henk Nijmeijer, initiator Regenboogweek, lid Provinciale Staten (Drents Parlement), Groen links en Jeanne Stelten, jarenlang actief COC-lid. Ook vanuit de zaal kan worden meegepraat.

De organisatie van de Verhalentafel is in handen van de Bibliotheek Hoogeveen/ De Verhalenwerf i.s.m. De Tamboer en de Hoogeveensche Courant.

Regenboogweek
De Regenboogweek is een initiatief van de provincie Drenthe om, samen met Drentse gemeenten, aandacht te vragen voor LHTB’ers in Drenthe. Diverse scholen, bibliotheken, culturele instellingen en sportverenigingen organiseren activiteiten.

%d bloggers liken dit: