Hoogeveen – Eerstejaars studenten van de Business School van het Alfa-college in Hoogeveen hebben vorige week in het kader van beroepen- en opleidingsoriëntatie een aantal bedrijfsbezoeken gedaan en workshops gevolgd.bedrijfsbezoek-alfa-college-bij-hoomark

Er werd onder andere een bezoek gebracht aan Hoomark, Woonconcept, Unigarant en Uiterwijk Winkel Verzekeringen. Ondernemers en medewerkers verzorgden een rondleiding en gaven uitleg over het werk- en beroepenveld.

Tijdens de workshops op school gingen gastsprekers en oud-studenten in op opleiding, beroepenveld en toekomstmogelijkheden. Zo vertelden Inge Brus en Tom Willems als oud-studenten Business Finance over hun keuzes en ervaringen. Inge studeert nu aan de Hanzehogeschool en Tom werkt bij de ABN AMRO.

Studenten van de basisklassen Business School(niveau 4) krijgen eind januari 2017 de mogelijkheid om te veranderen van studierichting. Dit kan zonder verlies van studietijd, omdat alle opleidingen de eerste periodes hetzelfde basisprogramma volgen. De studenten kiezen mede op basis van het oriëntatieprogramma. Op deze manier maken studenten een weloverwogen keuze voor hun studie. Het gaat hier om opleidingen in de richting Finance, B2HBO, Administration, International, Fashion, Leisure & Hospitality, Culinair en Brood en banket.

Door Henk Boer

Geef een reactie