Hoogeveen – v.v. Hoogeveen is door FC Groningen geselecteerd als 1 van de 5 locaties waar de kersverse bekerwinnaar haar regionale voetbalschool gaat huisvesten. Uiteraard is Hoogeveen er trots op dat het gastheer mag zijn van deze wekelijkse voetbalschool. Maar de club is ook zeer content dat de samenwerking ook inhoudt dat FC Groningen de blauwwitten met raad en daad zal gaan bij staan om de jeugdopleiding, die al flink in de lift zit, verder te verbeteren.Samenwerking FC Groningen

Karakterologisch passen beide clubs goed bij elkaar, twee volksclubs die op zondag spelen: met historie, prestatiedrang, betrokkenheid en sfeer. Beide ook met gezonde ambities om ieder op hun niveau en in hun verzorgingsgebied zich verder door te ontwikkelen tot een club met aantrekkingskracht. De groenwitte Trots van het Noorden heeft haar beleid ten aanzien van het opleiden van de E- en F-pupillen aangepast. Deze pupillen gaan op zondagochtend naar een regionale voetbalschool, zodat ze zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven voetballen. Het familie aspect en het kunnen voetballen in een vertrouwde omgeving waar FC Groningen voor kiest, past uitstekend bij de filosofie van de landskampioen bij de amateurs van 1978. FC Groningen zal ook periodiek een voetbaldag bij v.v. Hoogeveen organiseren. Daarnaast is er ruimte voor trainers van v.v. Hoogeveen om stage te lopen bij de regionale voetbalschool van FC Groningen en stelt de BVO haar kennis en ervaring in het opleiden van jeugdspelers beschikbaar waarmee v.v. Hoogeveen haar voordeel kan doen. Beide clubs kijken uit naar deze nieuwe vorm van samenwerken en verwachten talentvolle voetballers hiermee nog meer te kunnen bieden.
De komst van de regionale voetbalschool van FC Groningen betekent overigens niet het einde van de eigen, succesvolle, voetbalschool op zondag die Hoogeveen zelf al een groot aantal jaren heeft.

Bijgevoegde foto is vrij van copyrights (Foto: Gerjo Stegeman).

Door Henk Boer

Geef een reactie