Hoogeveen – Tijdens de Zin in de Zomer Fair op zaterdag 11 juni konden bezoekers kennismaken met het rijden op een ElliptiGo. Ook kon men meedoen aan het open Drents Kampioenschap tijdrijden op de ElliptiGo.

Drentse kampioenen ElliptiGo-2

Deze wedstrijd werd georganiseerd door Roelof ten Buur van ElliptiGo-Drenthe en Dik Zantingh van Vitaal en in Balans. Negen deelnemers, zeven dames en twee heren, schreven zich in voor deze wedstrijd. Sommige deelnemers hadden al wat ervaring met het rijden op de ElliptiGo, maar de meesten stapten deze dag voor het eerst op de ElliptiGo en namen na een kwartiertje oefenen deel aan het Open Drents Kampioenschap Tijdrijden ElliptiGo over 5 mijl.

Bij de dames werd Relinde van de Wal de eerste winnaar in een tijd van 00:21:15. Marga Kleine werd tweede en deed er bijna een minuut langer over. In ruim 26 minuten werd Bernadette Hilbers derde.
Waar Relinde en Marga al vaker op de ElliptiGo hadden gereden, deed Bernadette dit voor het eerst.

Bij de heren werd Hans Hilbers kampioen in een tijd van 00:26:40. De twaalfjarige Colin van Achteren werd tweede in een tijd van 00:28:09. Een zeer knappe prestatie voor deze jongeman. Beiden stonden overigens voor het eerst op de ElliptiGo.

Door Henk Boer

Geef een reactie