HOLLANSCHEVELD – Op zondag 14 november a.s. is het Poppy Day, oftewel Rememberance Day. Op de dag zelf wordt er wereldwijd een bezoek gebracht aan de graven van geallieerde gevallenen. Zowel die van het Verenigd Koninkrijk als de landen van de Gemene Best.

In de gemeente Hoogeveen liggen gesneuvelden van de RAF geconcentreerd begraven op de begraafplaats van Hollandscheveld. Het gaat om de bemanningen van een Lancaster, die van Wilfred Still, en een Mosquito-bommenwerper. Vorig jaar kon een gepland bezoek niet doorgaan, dit jaar nu nog wel.

Op zondag 14 november om 15.00 uur starten luitenant-kolonel Glenn Bloemberg van de Stichting Veteranen Hoogeveen en Albert Metselaar, historicus, bij het Baarhuisje aan de Kerkhoflaan met een uitleg over de gesneuvelde bemanningsleden en wat herdenken betekent voor de nabestaanden en de overlevende veteranen.

Wie wil aansluiten is van harte welkom. De graven bezocht en stilte in acht genomen. We houden I.V.M met de omstandigheden 1,5 meter in acht.

Voor meer informatie: albertmetselaar@home.nl
Foto: het graf van de Mosquito-bemanning. Inmiddels ook een historische foto, want de graven erachter zijn vorige week geruimd.

Geef een reactie