Informatie,  Nieuws uit Hoogeveen

RENDO Netwerken start met plaatsen van slimme meters

HOOGEVEEN – Alle Nederlandse huishoudens krijgen een slimme meter aangeboden. Uitrol slimme meters ook in Hoogeveen is de aanbieding gestart in maart van dit jaar. Als consument is het niet meer nodig om de meterstanden op te nemen. Wat houdt dit verder in?

De slimme meter is een digitale meter waarvan de standen op afstand worden uitgelezen door de energieleverancier en RENDO Netwerken. Je hoeft geen meterstanden meer door te geven aan de energieleverancier, en/of er hoeft geen meteropnemer meer langs te komen.

De slimme meter meet het stroomverbruik, maar geeft ook de standen van de gasmeter door. Oude gasmeters kunnen niet met de slimme meter communiceren. Deze worden gelijktijdig vervangen door RENDO Netwerken met de elektriciteitsmeter. De slimme meter wordt door de energieleverancier of RENDO Netwerken op de volgende momenten uitgelezen; Ook kunnen er allerlei handige energieverbruiksmanagers aan de slimme meter worden gekoppeld. Dit kan zeker helpen om energie te gaan besparen.

Wanneer krijg ik een slimme meter? De grootschalige ‘uitrol’ van de slimme meters is begonnen in januari 2015. In 2020 moet het overgrote deel van de huishoudens voorzien zijn van een slimme meter.

Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...