NIEUWLANDE – Gisteren werden de doden herdacht die zich hebben gegeven voor onze vrijheid. Basisscholen de Driesprong en De Hoeksteen houden elke jaar samen met Plaatselijk Belang Nieuwlande de dodenherdenking in Nieuwlande.

Ook dit jaar gebeurde dat weer met medewerking van de muziekvereniging Juliana de Bazuin. Kinderen van de groepen 7 en 8 legden kransen bij de monumenten. De gemeente Hoogeveen, de Culturele Vereniging Nieuwlande, de Historische Kring Hoogeveen en Plaatselijk belang deden dit op navolging.

Kranslegging voor stille tocht
Om 19.45 uur vertrok de stille tocht vanaf basisschool De Hoeksteen naar de twee geadopteerde monumenten in Nieuwlande om naar het verzetsmonument en het Yad Vashem monument aan de Brugstraat. Na de kransleggingen, werden de twee minuten indrukwekkende stilte en twee coupletten van het Wilhelmus gespeeld, wethouder Gert Vos deed een korte toespraak. Aansluitend Hierna lazen basisschoolkinderen, Michella Pol en Niek Benjamins hun gedicht voor.

Na afloop van de plechtigheden liepen de schoolkinderen, belangstellenden langs de beide monumenten.

Video is gemaakt door een van de kinderen, wij als redactie hebben geen naam van de jongen. Je kunt je per email je gegevens sturen naar redactie@dehoogevener.nl en we vermelden je naam.

 

Door Henk Boer

Geef een reactie