Sport

Rick Ottema wederom winnaar van de Super mail service Wielerronde

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag is Rick Ottema wederom als winnaar gehuldigd in de Super mail service wielerronde van Hoogeveen.

Wielervereniging De Peddelaars hadden weer een sterk deelnemersveld aan de start bij de Elite renners. Zoals aangegeven was de winnaar van vorig jaar, Rick Ottema, weer aanwezig maar ook Coen Vermeltfoort, Peter Schulting en Pascal Eenkhoorn vanuit de opleidingsploeg van het BMC team waren naar Hoogeveen gekomen net als de gebroeders Wijckel.

De koers door de straten van Hoogeveen begon in droge omstandigheden en daar was het tempo ook naar. Vanaf de start werd er hard gereden waarin menig renner diep moest gaan. Na wat uitlooppogingen ontstond er een kopgroep van 7 mannen die een gat konden slaan. Maar halverwege koers kwamen de eerste spatten naar beneden en werd het opletten geblazen in de bochten.

De kopgroep viel uit elkaar en Rick Ottema en Peter Schulting dubbelden bijna het overgebleven rennersveld. Coen Vermeltfoort won de sprint van het uitgedunde peleton. De twee kemphanen Ottema en Schulting hadden nog 3 ronden extra om de winst uit te maken.

Ottema wist als eerste de laatste bocht in te gaan, Schulting probeerde het nog wel maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. De Peddelaars kan terugzien op een goed georganiseerde koers en ondanks jet weer een mooie wedstrijd.

ronde-van-hoogeveen-2016 (52)-1ronde-van-hoogeveen-2016 (59)-1 ronde-van-hoogeveen-2016 (14)-1 ronde-van-hoogeveen-2016 (10)-1 ronde-van-hoogeveen-2016 (04)-1

Geef een reactie