HOOGEVEEN/Alphen aan den Rijn – Afgelopen donderdag 9 September kreeg de voormalige inwoner van Hoogeveen, de heer Jansen zijn Koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester mw. Drs. J.W.E. Spies van de gemeente Alphen aan den Rijn. Voor zijn grote inzet en betrokkenheid die heeft gedaan voor Hoogeveen.

Vanaf 1984-1992 was de heer Jansen voorzitter van de wijkkerkenraad van deze gemeente waarbij hij zich sterk heeft geprofileerd tot samenwerking met de Hervormde kerkenraad van de Opstandingskerk. Hij gaf jarenlang leiding aan het proces Samen op Weg.

De heer Jansen was initiatiefnemer voor de oprichting van Stichting Perspectief op 2 februari 2001 die bijdraagt aan het in stand houden en bevorderen van het christelijk voortgezet onderwijs in de regio Alphen aan den Rijn. De stichting wordt gevormd door 8 schoolbesturen en biedt onderwijs aan zo’n 29000 leerlingen van het PO en VO.
De heer Jansen is binnen de stichting bijzonder actief geweest om de geformuleerde doelstellingen te kunnen realiseren. Zijn kennis en netwerk heeft hij hiervoor ingezet en veel betekent voor de scholen van stichting Perspectief.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: