Zaterdag 23 september presenteert Het Podium de hardste avond van het jaar; Rodfest 1. Hardcore punk die Het Podium op haar grondvesten zal doen trillen met maar liefst 4 bands van Nederlandse bodem: Wasted Brains, Swim or Drown, non Shall Fall en Manu Armata.

Waisted Brains laat vol gas zien waartoe ze in staat zijn. En reken maar, ze voldoen volledig aan de uitspraak: “Comin’ in Hot!” Deze jonge trash/hardcore/punkband komt uit Hengelo.

Swim or drown is een vijfkoppige band, no nonsense en in your face! Een versplinterende HC band uit Heerenveen, begonnen in 2008 en beïnvloed door bands als Agnostic Front, Madball, Terror en Born From Pain.

None Shall Fall bestaat uit ex-bandleden van Bloodline-Project, Dark Day Remains en Power of Chaos. De nummers gaan richting vette metal met punkrock invloeden. De beukende, heavy en snelle riffs worden afgewisseld door melodieuze en trage stukken. De bandleden zijn beïnvloed door bands als Evergreen Terrace, Killswitch Engage, Rise Against en Volbeat. De zanglijnen zijn bruut, krachtig en worden ondersteund door een vette 2e brul… De teksten zijn er op gericht mensen te doen nadenken en pakken je bij je ballen! Met beukende drums en een knallende bas staan de nummers als een huis.

De mannen van Manu Armata zijn inmiddels al 22 jaar actief in de muziek. Wat begon als een Nirvana coverband groeide uit tot één van de meest voorname hardcore bands van Nederland, om precies te zijn de rauwe New York Hardcore. Dit kwam voort uit invloeden van Sick of it all en Madball. Dit viert Manu Armata zijn tienjarig bestaan; reden voor een (rod)feest!

Activiteit: Rodfest 1
Locatie: Het Podium (Hoogeveen)
Zaal open 20.00 uur
Aanvang 20.30 uur
Entree € 5,00

 

 

 

Geef een reactie