HOOGEVEEN – Roelof Keuning is op 1 februari 1939, geboren te Drachten en Coby Keuning op 29 december 1942 te Surhuisterveen. Op Koninginnedag (30 april) 1959 hebben zij elkaar ontmoet in Drachten. Twee jaar later tijdens Pasen hebben zij zich verloofd. Op 26 april 1963 hebben zij hun liefde bezegeld met het huwelijk te Drachten.
Coby heeft 5 jaar gewerkt bij Philips in Drachten, waar ook Roelof heeft gewerkt. Voor het werk van Roelof bij Lichtwerk in Hoogeveen, zijn zij na hun huwelijk verhuisd naar Hoogeveen, waar ze tot op de dag van vandaag met veel plezier wonen.

Roelof en Coby hebben drie kinderen gekregen. Janneke, samenwonend met Oskar in Weesp. Annelie, getrouwd met René en Marc. Annelie heeft samen met René 2 zonen gekregen, Jorn (samenwonend met Jozefien in Hoogeveen) en Niek (thuiswonend). Marc woont bij Cosis in de Bentinckslaan.

Roelof en Coby zetten zich sinds lange tijd in voor de Hoogeveense gemeenschap en de kerk. Zij verrichten (nog steeds) veel vrijwilligerswerk. Zo doet Coby veel voor o.a. Phihezo, Visio, Cosis en Philadelphia. Roelof doet veel vrijwilligerswerk bij verzorgingshuizen, zoals Weidesteyn en de Westerkim. Zij gaan met de mensen sporten, vissen, bowlen, fietsen en nemen mensen mee naar de kerk. Ook hebben zij via de Alpha-cursus enige jaren geleden contact gekregen met een asielzoekster uit Irak, Nagham. Zij hebben haar vaak thuis ontvangen om even uit het asielzoekerscentrum te zijn en zijn ook bij haar huwelijk geweest. Inmiddels heeft Nagham een verblijfsvergunning en woont met haar man en zoontje in Zwolle.

Door Henk Boer

Geef een reactie