ELIM – Roelof Koopman was van 1991-2022 voorzitter bij uitvaartvereniging De Laatste Eer in Elim. Hij leidde de vergaderingen, deed de voorbereiding en zorgde buiten de vergaderingen om dat alles goed verliep. Bij het Rode Kruis afdeling Vechtdal Hardenberg is Roelof vanaf 1998 medewerker. Roelof Koopman is lid van de afdeling Vechtdal als evenementeneerstehulpverlener in de regio en daarbuiten. Vanaf 2007 tot heden is Roelof betrokken bij de KNV EHBO-vereniging Hollandscheveld en is hij gediplomeerd Lotus slachteroffer.

Vanaf 2014 tot heden heeft Koopman diverse functies gehad voor de KWF Kankerbestrijding als wijkhoofd en collectant. Als initiatiefnemer en voorzitter van de Samenloop voor Hoop Elim heeft Roelof zich in 2017 bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de KWF Kankerbestrijding. Roelof is als vrijwilliger en sinds 3 jaar blokker voor de CS Riders. Vanaf 2019 is de heer Koopman Lotusmedewerker bij de Lotusvereniging Coevorden.

Hij is gediplomeerd Lotus slachtoffer en doet uitbeelding van bloedingen/ fracturen, verbrandingen etc. zodat EHBO’ers zo realistisch mogelijk kunnen oefenen. Koopman was naast dit alles al jarenlang actief lid van Gemeentebelangen, verkeersregelaar bij STEB waarbij hij zorgt voor de veiligheid en doorstroming bij evenementen. Hij is presentator van de stichting Koopman op pad, een wekelijkse videorubriek in het Drents met onderwerpen over alles wat speelt in de Gemeente Hoogeveen en omstreken te zien op www.koopmanoppad.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie