© 2018 Roelof van Echten College

VO-school van Nederland
Het Roelof van Echten College (RvEC) maakt kans op de titel sportiefste VO-school van Nederland. De school moedigt een actieve, gezonde leefstijl aan voor elke leerling. Mede dankzij het gevarieerde sportaanbod en de moderne voorzieningen verdiende het RvEC deze mooie nominatie.

© 2018 Roelof van Echten College
© 2018 Roelof van Echten College

De verkiezing Sportiefste VO-school van Nederland 2018 wordt georganiseerd door de KVLO, in samenwerking met NOC*NSF en de HAN (Academie voor de Lichamelijke Opvoeding) Nijmegen. De titel gaat naar de school met de beste aanpak voor bewegen en sport ter bevordering van een actieve leefstijl.

Breed sportaanbod, moderne voorzieningen
“Op het RvEC hebben we veel aandacht voor lessen sport en bewegen. Ons doel is om zo veel mogelijk sportieve leerlingen hun talent te laten ontwikkelen en elke leerling een breed en gevarieerd sportaanbod te bieden. Van sportklassen en talentstromen tot sportdagen en BSM of LO2 als examenvak in de bovenbouw; we hebben veel moois in huis”, zegt Jaap Scholing, clusterleider sport. “We werken intensief samen met regionale sportverenigingen. Daarnaast sporten leerlingen natuurlijk op het prachtige sportpark Bentinckspark. De atletiekbaan, een groot aantal (kunst)grasvelden en de gymzalen in topsporthal Activum liggen op steenworp afstand. Ideaal!”

Finale
Op woensdag 11 april reizen docenten en leerlingen af naar Nijmegen. Daar vindt de finaledag plaats. Na een podiumpresentatie, vragen van de vakjury en een sportief programma wordt bekend of het RvEC zich in 2018 de sportiefste school van Nederland mag noemen.