Hoogeveen – Op 24 oktober vond de officiële opening plaats van de nieuwe locatie Bentinckspark van het Roelof van Echten College. De opening heeft maar liefst 3750 euro opgeleverd voor de School van Frank. Frank Bigirwamungu ontving de cheque uit handen van Albert Weishaupt, directeur/bestuurder van het RvEC.

Opening nieuwe school Roelof-1

“Als je in een prachtig nieuw gebouw als de onze mag werken, dan ben je je wel bewust hoe bevoorrecht we zijn”, zegt Albert Weishaupt. “Goed onderwijs is bij ons heel vanzelfsprekend, maar in andere delen van de wereld is dat helaas niet het geval. Daarom wilden we de officiële opening van onze nieuwe school aangrijpen om een bijdrage te leveren aan de bouw van een nieuwe school in Tanzania. Ik ben blij om te zien dat zoveel gasten gehoor hebben gegeven aan onze oproep. Hopelijk bezorgen we hiermee veel kinderen een onvergetelijke schooltijd.”

Volledig klaslokaal
Frank Bigirwamungu weet als geen ander hoe belangrijk goed onderwijs is. “Op school leg je de basis voor een goede toekomst. Ik heb het geluk gehad dat mijn ouders me konden laten studeren. Maar veel kinderen in mijn geboortedorp Rubya krijgen die kans niet. Daarom wil ik nu iets voor ze terugdoen. De grondwerkzaamheden zijn inmiddels uitgevoerd en de eerste contacten met plaatselijke aannemers gelegd. Met dit bedrag kunnen we ongeveer weer een derde van een klaslokaal bouwen. We zijn het Roelof van Echten College dankbaar voor alle steun.”

Door Henk Boer

Geef een reactie