Hoogeveen – Zaterdag was er weer groot succes voor de jeugdafdeling van damclub HDC Hoogeveen op het NK sneldammen in Utrecht. De damclub was sterk vertegenwoordigd met elf spelers, waarvan één senior. Ze kwamen thuis met drie podiumplekken en twee troostprijzen.Team Hoogeveen

De 10-jarige talentvolle Roland Kreeft was die dag in optima forma. Zijn fluwelen en gecontroleerde speelstijl zaaide een wervelende verwoesting uit over de borden van zijn tegenstanders. Met een 100% score uit maar liefst dertien speelronden was hij ver uit de sterkste. In de finalepoule stond hij vier punten los op de nummer twee, de Hoogeveense Wilmer Oostindjer. Wilmer presteerde ook sterk en won vaak met tactische vernuftigheden. Hiermee is Roland voor het eerst Nederlands kampioen. Hij neemt deze titel over van een andere Hoogevener, Renco Oostindjer, die inmiddels pupil is. Yonathan Oeij, zit nog maar een paar maand op de damclub, won ook een beker door de troostfinale te winnen zonder een verliespunt. Een knappe prestatie van deze veelbelovende damtalent.

Nicole de Vries, Wouter Sosef en Matthijs Jonkman konden bij de pupillen geen potten breken. Niemand speelde in de finalepoule. Alleen Matthijs had een klein succesje door in de B-finale eerste te worden. Ook de aspiranten kwamen niet mee aan de top. Vincent Houtjes en Pascal Strijker strandden in de B-finale en Lisa Schep in de C-finale.

Nick Waterink behaalde wel het podium bij de junioren. De junioren speelden een rondtoernooi met zestien deelnemers. Hij behaalde een score van 21 punten en dat was genoeg voor een derde plaats.

Rick Hakvoort deed mee bij de senioren. Het senioren was sterk bezet met veel grootmeesters en subtoppers. Des te knapper dat hij de B-finale haalde en verdienstelijk zes punten scoorde.

Door Henk Boer

Geef een reactie