Hoogeveen – Na lang aandringen is er dan toch eindelijk begonnen aan het opruimen van de rommelige kavels aan Het Haagje, vlakbij de kruising met de Wolfsbosstraat.

De afgelopen tijd vroeg opvolgend raadslid Peter Koekoek namens het CDA herhaaldelijk aandacht voor de puinhopen aan Het Haagje, maar nu is het dan eindelijk zover. Groot materieel werd deze week ingezet om korte metten te maken met de rommel. ‘Ik was al op de hoogte, maar was toch bijzonder blij toen ik ook echt zag dat er eindelijk iets gebeurde aan Het Haagje. Dit is een flinke verbetering voor Hoogeveen, bezoekers aan ons centrum en omwonenden,’ aldus Koekoek.

Motie ‘rommelige kavels’
De laatste keer dat het CDA er bij de gemeente op aandrong om de eigenaren van de ruïnes extra onder druk te zetten, was 4 december. Toen werd door het CDA een motie aangekondigd, waarin het college werd opgeroepen al het nodige uit de kast te halen om de eigenaren te bewegen de kavels weer netjes te maken. Een groot deel van de Hoogeveense gemeenteraad vond de motie in december niet nodig, maar wethouder Anno Wietze Hiemstra gaf na de vergadering aan toch extra actie te gaan ondernemen en desnoods de gemeente de panden op kosten van de eigenaren te laten slopen.

Structurele maatregelen
Koekoek: ‘Het opruimen van de kavels is niet alleen belangrijk voor de situatie aan Het Haagje. Het is ook een signaal naar andere eigenaren van gebouwen en grond. Als eigenaar ben je verantwoordelijk voor hoe je eigendommen erbij liggen. Als je je pand of grond overduidelijk laat verloederen, is dat een grote ergernis voor de hele omgeving en slecht voor bijvoorbeeld de waarde van omliggende gebouwen. Samen met fractiegenoot Erik-Jan Kreuze kijk ik daarom naar structurele maatregelen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen of sneller aan te kunnen pakken’.

Door Henk Boer

Geef een reactie