Sport

Ronde van Drenthe omarmt initiatieven aangepast fietsen

HOOGEVEEN – Na drie eerdere succesvolle toertochten voor handbikers organiseert de Ronde van Drenthe op zaterdag 16 maart 2019 een speciale toertocht die geschikt is voor mensen op aangepaste (lig)fietsen, duo-fietsen, driewiel-fietsen, tandems en fietsen met trapondersteuning. Voor dit nieuwe initiatief wordt nauw samengewerkt met Tourclub De Peddelaars uit Hoogeveen, SportDrenthe en Hersenletsel on Tour.

Handbikers bedwingen de VAM-berg

De routes voeren deels over het parcours van de Worldcup voor de vrouwen en de Albert Achterhes Profronde van Drenthe. Uiteraard is de vernieuwde VAM-berg in het parcours opgenomen maar voor de minder geoefende deelnemer is er een omleidingsroute zonder de pittige beklimming van de VAM-berg beschikbaar. De start en finish zijn bij Theater – Congrescentrum De Tamboer in Hoogeveen. De verschillende routes met afstanden van plm. 35 en 55 km zijn volledig bepijld. Na afloop ontvangen de deelnemers een speciale attentie en de deelname is gratis!

Aanmelden kan via de website van de Ronde van Drenthe. De organisatie roept ook z.g. buddy’s op om mee te rijden. Ook deze ‘helpers op de fiets’ kunnen zich gratis inschrijven. Een vrijwillige bijdrage is zeer welkom (gaat naar het goede doel).Voorinschrijvers maken kans op extra prijzen bij de verloting. De opbrengst gaat gedeeltelijk naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Drentse ziekenhuizen en Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.

Ook nieuw in het programma op zaterdag 16 maart 2019 zijn de demonstraties met de ‘Racerunner’ en de ‘Alinker’ loopfietsen. De Racerunner is een 3-wiel loopfiets zonder pedalen en met borststeun en is inmiddels voor kinderen die in het dagelijks leven een rollator of krukken gebruiken als vorm van sport te beoefenen. Het frame is opvouwbaar is daardoor b.v. ook mee te nemen in de trein of auto. De demo’s vinden ’s middags plaats op een parcours van ca. 200-300 meter in de nabijheid van de finishlocatie bij het gemeentehuis van Hoogeveen. Leden van o.a. AAC61 en GSC Emmen verzorgen de demonstraties.

Alinker op het Asser TT-circuit
Racerunner demo tijdens WK-paracycling Emmen

Geef een reactie