REGIO – Organisatrice Femmy van Issum windt er geen doekjes om. Het organiseren van een wielerronde in deze tijd van oorlogsdreiging en een Corona pandemie die weliswaar op z’n retour is, maar nog steeds alle aandacht vraagt, valt niet mee. De verzuchting komt uit het diepst van haar hart: “Die mensen daar hebben het vreselijk moeilijk en wij organiseren een wielerwedstrijd. Dat voelt heel raar. Eigenlijk heb ik er dit jaar niet zoveel zin in.”

Tijdens de traditionele persbijeenkomst voorafgaande aan het Drents wielerweekend ging ’t vooral over bijzaken terwijl het sportieve nieuws ook volop aandacht verdiende. Voor de verschillende koersen heeft zich een indrukwekkend deelnemersveld aangemeld. Topwielrennen in optima forma en dat ook nog eens in heel Europa live op tv te volgen zal zijn. Het Belgische Sporza doet verslag van zowel de Profronde voor mannen als de WorldTour voor vrouwen. Deze beelden worden overgenomen door Eurosport, TV Drenthe en NOS-online.

Drentse Acht van Westerveld
Op vrijdag 11 maart a.s. starten er in Dwingeloo maar liefst 22 verschillende teams uit binnen- en buitenland. Ook de regionale rensters zijn goed vertegenwoordigd met o.a. TEAM Drenthe en toppers als Sanne Bouwmeester en Maike van der Duin. De finish van deze 15e editie van de Drentse Acht van Westerveld wordt rond 16.00 uur verwacht op de Brink van Dwingeloo.

UCI MIRON Women’s WorldTour
Op zaterdag 12 maart a.s. staan om 12.15 bij het provinciehuis in Assen bijna alle wereldtoppers bij de vrouwen aan het vertrek. Na ruim 155,9 km ligt de finishlijn aan de Prinses Beatrixtraat in wielerhoofdstad Hoogeveen. Onderweg moeten de rensters in totaal vier keer de VAM-berg en verschillende keienstroken bedwingen. Onder de 96 deelnemers zijn verschillende kanshebbers op de eindzege aan te wijzen zoals Lorena Wiebes, Elena Cechhini en Ellen van Dijk. Opvallend is dat de winnares van de Belgische openingswedstrijd van het seizoen, Omloop het Nieuwsblad, onze landgenote Annemiek van Vleuten op de voorlopige startlijst ontbreekt. Ook andere Nederlandse toppers zoals Chantal Blaak en Marianne Vos zijn (nog) niet aangemeld.

Door Henk Boer

Geef een reactie