Hollandscheveld – Na 40 jaar plannen maken is het eindelijk zo ver. We gaan de rondweg bij Hollandscheveld aanleggen. In die 40 jaar is er heel wat afgepraat.

Dan was er weer geen geld, dan werd het uitgesteld in afwachting van de aanleg van Riegmeer of er stond wel geld in de begroting maar de gemeenteraad besloot het anders te besteden. Hollandscheveld is heel lang aan het lijntje gehouden. Zo voelt het in Hollandscheveld maar nu gaat het écht door. Ik ben er wel van overtuigd dat de vasthoudendheid van PB Hollandscheveld, en dan wil ik toch 2 namen noemen (Jan de Vries en Henk Zomer), ervoor heeft gezorgd dat we vandaag hier staan.

Zonder Henk en Jan was dat niet gebeurd. Heel veel lof voor hen. We starten dus vandaag maar er zijn nog wel vragen in het dorp over bereikbaarheid na aanleg van de rondweg. Daar zullen we als gemeente binnenkort antwoord op geven maar veiligheid staat voorop. Maar vandaag zal als een historische dag voor Hollandscheveld de geschiedenis ingaan. De aanleg van de rondweg gaat van start.
It giet oan!, zoals ze in Friesland zeggen. De schop de grond in!

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: