“Samenwerking Alfa-college Hoogeveen en Rabobank Zuidwest-Drenthe”

Hoogeveen – Drie derdejaarsstudenten van de Business School en van het Alfa-college in Hoogeveen presenteerden dinsdag 31 januari hun ondernemersplan aan een deskundige jury. Student Business Retail, Ronnie Boelen (27) uit Zuidwolde won met zijn plan een cheque van €100.

eigen foto

Als onderdeel van het examen stellen studenten Business Retail, Business Fashion en Business Culinair van het Alfa-college jaarlijks een ondernemersplan op. Voor het elfde jaar op rij werkt het Alfa-college samen met de Rabobank om de ondernemersplannen door deskundigen te laten beoordelen en tips te ontvangen. De voorselectie werd al op het Alfa-college gedaan. Drie studenten kregen op 31 januari in de Compaen de kans om voor medestudenten, docenten en een deskundige jury hun plannen te presenteren. Ondernemer Gert Kalteren, ondernemer Daphne van der Wilt namens stichting Starters in Business (STiB), accountmanager Rabobank Jan Willem Handstede en docent Wim te Winkel vormden de jury. Zij luisterden aandachtig en stelden nog een aantal kritische vragen.

Tapas op het strand, motorfans en blije baby’s
De ideeën van de studenten waren uiteenlopend. Dorien Derks presenteerde op overtuigende wijze haar ondernemersplan voor een tapasrestaurant op het strand van Bloemendaal. Het plan van Stein Hoogenkamp was een fan store voor motorliefhebbers te starten in Assen. Ronnie Boelen uit Zuidwolde heeft de droom een eigen bedrijf te starten dat zich specialiseert in babycomfort.

And the winner is…
De ruim 50 aanwezige studenten van het Alfa-college gaf online haar stem. Dorien Derks was de publiekslieveling, maar de jury oordeelde dat het plan van Ronnie Boelen het meest haalbaar is. De jury complimenteerde hem met zijn goed doordachte plan en presentatie. Daarnaast had de jury voor alle deelnemers waardevolle tips om zich te ontwikkelen tot volwaardig ondernemer.

Al 11 jaar samenwerking
Wat ooit begon met een gesprek tussen financieel adviseurs en docent Jan Veldkamp van het Alfa-college op de Open Bedrijvendag in 2006 is na tien jaar uitgegroeid tot een onmisbare samenwerking in de examinering van studenten van het Alfa-college. De Rabobank vindt het belangrijk om starters zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt en het stimuleren van ondernemen is een belangrijke pijler voor zowel het Alfa-college als de Rabobank.

Geef een reactie