HOOGEVEEN – Zondagmiddag 2 februari is het zover: de 2e editie van Muziek achter de voordeur, georganiseerd door Rotaryclub Hoogeveen-De Wolden. Dé muziektoer in het centrum van Hoogeveen. In twintig huiskamers treden 20 muziekgezelschappen op met uiteenlopende muziekstijlen, van klassiek tot jazz, van blazersensemble tot popmuziek. De opbrengst is voor het goede doel, de Voedselbank Zuidwest-Drenthe.

Dit jaar met medewerking van landelijk bekende muzikanten. Niemand minder dan Bartho Braat, bekend van Goede Tijden Slechte Tijden is te bewonderen als duo met de Hoogeveens muzikant en zanger Maurice Mulderij. Ze vertonen een voorproefje van hun theaterprogramma waarmee ze binnenkort het land doortrekken. Ook Dave Vermeulen, in 2016 finalist in de Voice of Holland,geeft acte de présence.

Naast deze twee BN-ers zijn er optredens van Cave Canem (akoestische rock), Project Accordeonorkest Noord-Nederland, Maisy Jasy (singer/songwriter), Duo Sonic (pop covers), Sax-A-Lot (saxofoon ensemble), Shake of Music, MT-Sessions (Songs of the 70s’ and 80s’, pop en soul), Fine and Mellow (swingend jazz met af en toe Latin en pop songs), DalenMil Ensemble (jazz met een knipoog), Emile Boer (singer/songwriter), 4+1 (blazerskwintet), Stage19, Scala goes classic, Erwin de Vegt & Hans Blenkers (gitaar/keyboard duo), Ted Pickman (singer/songwriter/saxofonist) en The Celtic Sessioneers (folk).

De twintig locaties waar gespeeld wordt zorgen voor een uniek inkijkje in de Hoogeveense huiskamers. Een groot aantal particulieren stelt met veel enthousiasme zijn woonkamer beschikbaar en het fenomeen “gluren bij de buren” is een extra trekpleister van dit muziekevenement. Behalve huiskamers zijn er andere interessante adressen te bezoeken zoals het Klooster, de Olde Looierij en Korenmolen de Zwaluw.

Muziek achter de voordeur vindt plaats op zondag 2 februari van 13.45 tot 17.15. Kaarten à € 8,50 zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek aan de Willemskade, Punt H in de Hoofdstraat of online via Tickets muziek achter de voordeur

Volg ook de Facebook.com voor het laatste nieuws.

Geef een reactie