Hoogeveen – Roy Beekelaar start zaterdag de voorbereiding bij kersverse derdeklasser Hoogeveen zaterdag. De spits maakt de overstap van vijfdeklasser Tiendeveen.Roy Beekelaar Hoogeveen zaterdag (1)

Hij speelde echter eerder al in de jeugd van Hoogeveen en keert dus als zo velen deze zomer terug op het oude blauwwitte nest.

‘Ik wilde graag nog eens terugkeren bij mijn oude club en op niveau voetballen. Dat kan nu bij Hoogeveen zaterdag. De clubliefde is altijd gebleven. Mijn vader is al jaren elftalleider bij de zondag en ook mijn zwager Andy Kreeft speelt er al jaren. Als je dan staat te kijken begint het steeds meer te kriebelen en wil je toch wel graag weer terug.’

Het feit dat Hoogeveen zaterdag promoveerde naar de derde klasse heeft geen invloed gehad op zijn keuze. ‘Ook als ze in de vierde klasse waren gebleven was ik gekomen. Het is wel mooi meegenomen. Ik ben nu op een leeftijd gekomen dat als ik nog iets wil, het nu moet gebeuren. Het is mooi dat ik nu de kans krijg bij Hoogeveen. Het is toch een paar stappen hoger dan Tiendeveen.’

Belangrijk is ook dat de aanvaller weer helemaal fit is. ‘Ik heb drie jaar lang gesukkeld met voetklachten. Dat is nu middels een operatie verholpen. De laatste drie wedstrijden heb ik bij Tiendeveen weer volop mee kunnen doen. Ik hoop dan ook dat het blessureleed nu ver achter mij ligt.’

Van essen
Tiendeveen zal echter altijd een speciaal plekje in zijn hart houden. ‘Ze hebben daar de opwaartse spiraal weer te pakken. Met Michel van Essen hebben ze ook een uitstekende trainer. Het is echt bewonderenswaardig wat hij allemaal voor de club doet.’
Tot slot beseft Beekelaar dat hij er meteen in de voorbereiding vol tegenaan zal moeten gaan. ‘De concurrentie is enorm. Ik zal dan ook tot het uiterste moeten gaan om in aanmerking te komen voor veen basisplaats. Ik besef dan ook dat dit zeker geen vanzelfsprekendheid is.’

Voorbereiding
Hoogeveen zaterdag start zaterdag met een trainingsdag. De eerste oefenwedstrijd staat donderdag 6 augustus op het programma. VVAK is dan om 19.30 uur thuis de tegenstander. Zaterdag 8 augustus wacht dan de strijdt om de AH Offerein Bokaal. De Weide is dan de eerste tegenstander.

Door Henk Boer

Geef een reactie