Hoogeveen – In de laatste maanden van 2013 was Stichting Actief Samenleven uit Tiendeveen in een competitie verwikkeld met een aantal andere goede doelen organisaties uit de Gemeente Hoogeveen. Deze competitie was uitgeschreven door Stichting Specsavers Steunt.

De 4 goededoelenorganisaties moesten zoveel mogelijk stemmen zien te krijgen en voor de winnaar met de meeste stemmen zou de winkel van Specsavers Hoogeveen een jaar lang muntjes gaan sparen. Stichting Actief Samenleven was veruit favoriet en kreeg ook de meeste stemmen. In 2014 kregen kopers van een nieuwe bril een muntje en dit muntje kon worden gegeven aan een landelijk goed doel of een lokaal goed. Dit lokale goede doel was Stichting Actief Samenleven.

Actief Samenleven is een stichting die op Valentijnsdag 2013 is opgericht en deze stichting is bekend geworden door de organisaties van vele evenementen en projecten die met name zijn gericht op kinderen, volwassenen en ouderen die in een kwetsbare situatie zitten binnen de Gemeente Hoogeveen. Actief Samenleven is ondermeer bekend geworden van de Vlieg met me Mee dag voor kinderen die in armoede opgroeien, ook heeft de stichting inmiddels twee bioscoopevenementen georganiseerd voor gezinnen die cliënt zijn bij de voedselbank en de kledingbank in Hoogeveen. Voor bewoners en cliënten van de dagbesteding bij de Noorderbrug in Hoogeveen is een dag uit georganiseerd naar Dierenpark Emmen en in het najaar van 2014 heeft Actief Samenleven de Ouderen4daagse 2014 georganiseerd en zijn er ruim 100 wensen van ouderen in een kwetsbare of eenzame situatie binnen de Gemeente Hoogeveen in vervulling gegaan.

Op 14 februari 2015 viert Stichting Actief Samenleven haar 2e verjaardag. Tijd voor een kadootje. Afgelopen donderdag kwam een lang verwacht telefoontje van Specsavers Hoogeveen. Reden van het telefoontje was dat een tweetal medewerkers van Specsavers Hoogeveen een cheque op donderdag 12 februari 2015 willen komen aanbieden. Het eindbedrag is het resultaat van een jaar lang muntjes sparen in de winkel van Specsavers Hoogeveen. Het eindbedrag wilden de medewerkers van de winkel nog niet bekend maken maar de opbrengst was hoger uitgevallen dan vorig jaar. Een prachtig verjaardagscadeau. Enig speurwerk leerde dat er vorig jaar een bedrag van € 1.902.42 is aangeboden aan de Kledingbank Hoogeveen.

Stichting Actief Samenleven is voornemens om het bedrag wat zal worden aangeboden te gaan gebruiken om in de meivakantie 2015 een dag te gaan organiseren voor met name eenoudergezinnen met weinig financiële middelen. Hierdoor kunnen deze gezinnen vaak geen leuk uitstapje maken. Actief Samenleven gaat, zoals het nu lijkt voor deze gezinnen een dag uit organiseren naar familiepretpark Wunderland Kalkar.

Door Henk Boer

Geef een reactie