HOOGEVEEN – Op 12 juni j.l. hebben leerlingen en medewerkers van RSG Wolfsbos meegedaan aan de Hoogeveense Cascaderun. De lopers haalden het beste uit zichzelf en zetten prachtige presentaties neer. Net als voorgaande jaren werd er gelopen voor Unicef, Kika en Stichting Leergeld Hoogeveen. De totale opbrengst van € 1072,60 is inmiddels overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen.

Unicef, Kika en Stichting Leergeld Hoogeveen
De opbrengst van het sponsorgeld wordt verdeeld onder de goede doelen Kika en Unicef en Stichting Leergeld Hoogeveen. Docent Roelina Zwiers geeft aan: “We hebben bewust gekozen voor deze drie organisaties omdat ze zich inzetten voor kinderen. Zo zijn er ook in Hoogeveen kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Stichting Leergeld Hoogeveen heeft oog voor deze kinderen en biedt hen mogelijkheden om wel deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Afgelopen week werd de cheque met een geweldig mooi sponsorbedrag door Roelina Zwiers en Nico Schulting overhandigd aan de vertegenwoordigers van de goede doelen.

Gezonde school
Elk jaar is het streven van de school om zoveel mogelijk leerlingen en medewerkers enthousiast te maken om mee te doen aan de Cascaderun. Om de lopers een beetje extra te stimuleren, zijn er ook nog leuke prijzen te winnen. Zo was Jelmer Rensing met 29 minuten de snelste van de jongens en zette Tara Benjamins met 38 minuten de snelste tijd neer bij de meiden. Robin en Zhi Qiang hebben het meeste sponsorgeld bij elkaar gelopen. De school is trots op al haar leerlingen en docenten!

Geef een reactie