HOOGEVEEN – RSG Wolfsbos (locatie Groene Driehoek) mag zich ook de komende drie jaren weer een Gezonde School noemen. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen.

Actieve en gezonde leerlingen
Om de drie jaar wordt gekeken of de school voldoet aan de kwaliteitscriteria om zich een Gezonde School te mogen noemen. Roelina Zwiers, coördinator Gezonde School en tevens docente lichamelijk opvoeding (LO), vertelt trots: “Als school willen we naast een veilige schoolomgeving ook graag zorgen voor actieve en gezonde leerlingen. We hebben inmiddels al een gezonde kantine en we zijn een rookvrije school.”

Gezonde leefstijl
Naast het vignet Gezonde School is ook het themacertificaat ‘roken, alcohol en drugspreventie’ verlengd. Roelina Zwiers licht verder toe: “Door in de klas en bij de sportlessen goede voorlichting te geven, doen leerlingen kennis op en krijgen zij inzicht in het gebruik en de risico’s van de diverse genotmiddelen. Het doel van preventie en voorlichting is dat de leerlingen leren om een bewuste keuze te maken voor een gezonde leefstijl. In samenwerking met de GGD, theatergroep ‘Smoar’ en de wijkagente volgen alle brugklasleerlingen van de school een lesprogramma en een projectdag over ‘gezonde leefstijl’. Leerlingen vinden dat ontzettend leuk en leerzaam, na afloop van de lessen krijg ik elk jaar weer veel enthousiaste en positieve reacties.”

Door Henk Boer

Geef een reactie