HOOGEVEEN – Vandaag is het Paarse Vrijdag. Tijdens deze dag dragen veel leerlingen en docenten van RSG Wolfsbos paarse kleding. Om te laten zien dat zij iedereen respecteren en accepteren zoals ze zijn, ongeacht hun sekse, gender en seksuele voorkeuren. De school vindt het belangrijk dat iedereen – medewerkers en leerlingen – mag zijn wie hij of zij is.

Naast het zichtbaar dragen van paars, hebben leerlingen en docenten binnen de school met veel enthousiasme allerlei activiteiten voorbereid. Zo heeft Dries Koster, directeur-bestuurder van RSG Wolfsbos, samen met een aantal leerlingen vanochtend de schooldag geopend. Met het hijsen van de regenboogvlag.

Ook tijdens de lessen is aandacht besteed aan seksuele- en genderdiversiteit. De aula’s zijn versierd en er zijn feestelijke kraampjes ingericht waar leerlingen hun nagels paars kunnen laten lakken. En geschminkt kunnen worden in de regenboogkleuren. Ook worden flyers, paarse armbandjes en stickers uitgedeeld. Kortom, het is een paars feestje op Wolfsbos waarbij respect en acceptatie centraal staan.

Door Henk Boer

Geef een reactie