HOOGEVEEN – Zondag 9 juni 2019: Tijd voor de jaarlijkse FBK Games in Hengelo. Hier maken veel grote namen hun opwachting. Denk aan polsstokhoogspringer Menno Vloon, sprinter Churandy Martina, hordenloopster Nadine Visser en publiekslieveling Dafne Schippers.

De 12-jarige HAC’63 atleet Ruben Eefting deed mee aan de 600 meter Kidsrun, waarvoor alle atleten t/m 12 jaar zich kunnen inschrijven. Zijn doelen voor deze dag: de finale behalen en het, op de dag af 16 jaar staande, HAC’63 clubrecord verbreken.

Er werd gelopen in series, waarbij de snelste 3 uit de series doorgaan naar de finale. De strategie van de Hollandscheveldse Ruben was om rustig aan door de series te komen, zodat er energie over bleef voor de finale. Dat ‘rustig aan’ relatief is, bewees de jonge atleet door als 2e in zijn serie met een tijd van 1:52.85 direct het HAC’63 clubrecord met bijna 2 seconden te verbreken. De toon voor de finale was daarmee gezet.

In de finale bestond het strijdveld uit maar liefst 42 deelnemers, een mix van jongens en meisjes. Ruben had een goede start en liep na 150 meter op een uitstekende 5e positie. Een inhaalrace werd ingezet en de na 350 meter behaalde koppositie werd niet meer afgegeven, resulterend in een tijd van 1:46.58.

 

Geef een reactie