Hoogeveen – Een bijzonder moment. Dat was de wedstrijd van vorige week tegen DKB. Sinds de rentree in het zaterdagvoetbal in 2012 bereikte Ruben Roemahlewang als eerste speler van Hoogeveen zaterdag het aantal van honderd officiële wedstrijden. Zaterdag werd hij voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Avereest gehuldigd.

honderste-wedstrijd-ruben-roemahlewang-08-10-2016
Foto: Gerjo Stegeman

De aanvaller speelde zijn eerste officiële wedstrijd op 1 september 2012 tegen SVBO. Hij kwam destijds als invaller in het veld voor Michel Pateman. Van de selectie van toen zijn alleen Jan Benjamins, Raymond Zwiers en Hendrik Everts nu ook nog van de partij. Het is nog maar kortgeleden, maar het waren andere tijden. ‘Qua begeleiding hadden we alleen Rudie Pol als trainer en zijn broer René als leider. We speelden de thuiswedstrijden op een bijveld en het team bestond voornamelijk uit ‘recreatievoetballers’, kijkt de jubilaris terug. ‘In de afgelopen jaren is het allemaal veranderd. We hebben nu een complete technische staf en het zaterdagvoetbal hoort er helemaal bij binnen de club. Ook tegenstanders houden rekening met ons. Je ziet dat ook terug in het veld. In het begin voetbalden we heel onbevangen omdat niemand iets van ons verwachtte. Dat is nu wel anders.’
In de inmiddels 101 wedstrijden die de 30-jarige aanvaller tot nu speelde scoorde hij 45 keer. Roemahlewang speelde eerder ook elf wedstrijden voor Hoogeveen zondag en kwam ook uit voor Zuidwolde.

Op de foto ontvangt Roemahlewang een bloemetje van Henri Doldersum (technische commissie Hoogeveen zaterdag).

Door Henk Boer

Geef een reactie