Hoogeveen – Voetbalvereniging Hoogeveen en trainer Rudie Pol hebben het contract met één seizoen verlengd. De 52-jarige trainer is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij de zaterdagtak van de blauw-witten.

Het bestuur van Hoogeveen is zeer content met de ontwikkeling die het zaterdagelftal onder leiding van Rudie Pol heeft doorgemaakt. Drie seizoenen geleden maakte men na dertig jaar haar rentree in het prestatieve zaterdagvoetbal, nadat de zaterdagtak zich in 1982 had afgescheiden en verder ging onder de naam ‘De Weide’.

 

Pol moest met zijn team starten in de vijfde klasse. In het eerste seizoen werd het beslissingsduel om promotie naar de vierde klasse na strafschoppen verloren. Vorig seizoen liep eenzelfde duel wel goed af en promoveerde men alsnog. In het eerste seizoen in de vierde klasse verbaasde men in de eerste seizoenshelft vriend en vijand en staat men momenteel achter koploper SC Elim op een keurige tweede plaats. Een positie die aan het eind van het seizoen rechtstreekse promotie naar de derde klasse betekent.

Mocht het tot promotie komen dan moeten club en trainer nog wel weer met elkaar in gesprek, omdat Pol alleen beschikt over het diploma oefenmeester 3. Er zal dan dispensatie moeten worden aangevraagd.

Door Henk Boer

Geef een reactie