Hoogeveen – Het door supportersvereniging v.v. Hoogeveen en biljartvereniging De Poedel georganiseerde Open Hoogeveens Kampioenschap Buikschuiven (OHKB) 2016 is een prooi geworden voor Rudolf ten Buur.

https://youtu.be/KUS0nK4Zp8Q

 

De man uit het team van Gerans Mode schoof alle deelnemende dames en heren van de baan. In een super spannende finaleronde bleef hij Ruud van Dalen exact 18 cm voor, als derde eindigde Melvin Mol.

Normaal gesproken wordt het kampioenschap georganiseerd in het eerste weekend van juli. Door de slechte weersverwachting voor dat weekend, was de organisatie destijds genoodzaakt het kampioenschap te verplaatsten naar zondag 14 augustus. Vele vaste deelnemers waren gisteren nog op vakantie en konden zich dus niet inschrijven. Gelukkig voor de organisatie hadden zich enkele nieuwe deelnemers aangemeld. Er werd dit jaar een sportieve strijd geleverd door 25 dames en heren.

Buikschuifen Hoogeveen

De organisatie slaagde er weer in om er een gezellig kampioenschap van te maken op de Hoogeveense ijsbaan, een super gezellige locatie voor een dergelijk evenement. Het toegestroomde publiek vermaakte zich tijdens deze tiende editie weer opperbest. Het kampioenschap werd van commentaar voorzien door Maurice Padding. Hij zorgde met zijn muziekkeuzes en opmerkingen tussendoor, voor een geweldige sfeer. Het Friese zangtalent Essie zorgde er bovendien voor dat de toeschouwers extra lang op de ijsbaan verbleven.

Ook dit jaar werd er weer gestreden in de bedrijven- of verenigingscompetitie. Hierbij ging de eerste prijs naar café Hare Majesteit, de tweede prijs was voor het team van Gerans Mode en de derde prijs ging naar de deelnemers van Kiri amusement.

Al deze prijzen konden worden uitgereikt dankzij hoofdsponsor “Klussenbedrijf Bert Pol” en de vele andere sponsoren. Hoofdsponsor Bert Pol reikte na afloop de prijzen uit en tevens bedankte hij de organisatie voor het uitstekende verloop van het toernooi. De organisatie kan dan ook tevreden terugkijken op dit tiende kampioenschap van Hoogeveen. Voor de volgende editie is de baan inmiddels weer gereserveerd. Maar intussen mag Rudolf ten Buur in ieder geval een jaar lang de titel “Buikschuifkampioen van de gemeente Hoogeveen” dragen.

De uitslag :
1 Rudolf ten Buur 19,75 – 20 meter * 39,75* ( team Gerans)
2 Ruud van Dalen 19,9 – 19,67 * 39,57 * ( team Majesteit )
3 Melvin Mol 19,9 – 19,32 * 39,22 * (team Gerans )
Winnende team :
1 Majesteit
2 Gerans
3 Kiri.

Video: Yntze Bosma Foto’s: Henk Boer

Door Henk Boer

Geef een reactie